Prelekcja w Multikinie!

Dla naszej Fundacji rozpoczął się właśnie gorący sezon eventowy: spotkacie nas na plenerowych imprezach lokalnych i piknikach, a także w szkołach i placówkach edukacyjnych.

Z okazji Dnia Dziecka na specjalne zaproszenie Multikino Poznań 51 przeprowadzaliśmy warsztaty dla klas przedszkolnych, podstawowych oraz gimnazjalnych. Przed obejrzeniem seansu, dzieciaki mogły nauczyć się podstawowych umiejętności dotyczących udzielania zwierzętom pierwszej pomocy — odważni mogli nawet przełożyć teorię na praktykę i samodzielnie spróbować sił w resuscytacji. Zadanie nie było proste, ale z naszą pomocą, udało się je wykonać! Oprócz tego można było posłuchać o działalności naszej Fundacji, by w przyszłości włączyć się do wolontariatu! Im więcej wrażliwych i empatycznych osób na tym świecie, tym lepiej, prawda? :-)

Za zaproszenie dziękujemy Multikino Poznań 51, a także wszystkim Pedagogom, którzy kierowali swoje grupy do naszego stoiska. Było nam bardzo miło Was edukować. ♥

Kolaże