23. Przystanek Woodstock

Czas, by podsumować obecność naszej Fundacji na Przystanek Woodstock – Woodstock Festival!

My musimy przyznać, że jesteśmy bardzo zadowoleni Podobnie, jak rok temu, nie zawiedliście nas pod względem zainteresowania naszymi warsztatami – wręcz przeciwnie: Wasza obecność przerosła nasze oczekiwania! Z tego miejsca chcemy podziękować wszystkim tym, którzy wspólnie z nami uczyli się przeprowadzania pierwszej pomocy zwierzakom i ćwiczyli na naszych fantomach: Lucy i Feliks przesyłają Wam mokre całusy! Jesteśmy bardzo dumni z tego, że podeszliście do tematu z pełną powagą i pragnęliście zdobywać wiedzę: nasi wolontariusze do dziś leczą swoje zdarte gardła od tak dużej ilości wypowiedzianych słów, ale wiemy, że DLA WAS BYŁO WARTO. Tysiące pojedynczych osób, które już dziś wiedzą, jak zachować się w sytuacji zagrożenia życia psa lub kota, to dla nas niesamowita sprawa. Życzymy Wam, byście nigdy w takiej sytuacji się nie znaleźli, ale jeśli już tak się zdarzy, wiemy, że sobie poradzicie. Pamiętajcie, że ZAWSZE możecie się do nas odzywać i prosić o dalsze rady. Pozostajemy z Wami w kontakcie, bo Przyjaciół Zwierząt nigdy za wiele!

Jak obiecywaliśmy, wkrótce ruszamy z pełnym programem fantomowych kursów: chcemy zrobić to na jeszcze większą skalę i nie zamierzamy ograniczać się tylko do naszego miasta Poznania. Dajcie nam znać, gdzie chcielibyście nas zobaczyć!

Dziękujemy Wam także za wszystkie wykonane zabawki oraz maty węchowe: część z nich już wkrótce trafi na nasz fundacyjny bazarek i zasili konto na rzecz pomocy bezdomniakom. Maty są prześliczne!

Podziękowania ślemy także do naszych wspaniałych Ambasadorów: Marcelina i Robert Cichy – jesteście wielcy! Dziękujemy za poświęcony przez Was czas i to, że mogliśmy chwilę porozmawiać. Mamy nadzieję, że dla Was był to równie wspaniały moment, jak dla nas.

Nie może zabraknąć podziękowań dla organizatorów: za możliwość pojawienia się na najpiękniejszym festiwalu na świecie. To dla nas zaszczyt!

Na koniec ślemy ogromne uściski każdemu, kto się do nas uśmiechnął, przybił z nami piątkę, wziął ulotkę, rozwiązał quiz czy chociaż przez chwilę pojawił się w naszym namiocie. Dziękujemy także wolontariuszom: naszym trenerom medycznym: Nastii, Krzysztofowi i Piotrowi, a także wszystkim „pomocnikom”: Weronice, Asi, Sonii, Kubie i Jakubowi!

PS. Happy Dog & Happy Cat – dziękujemy za zasponsorowanie namiotu!  To dzięki Waszemu wsparciu byliśmy tak widoczni!

Do zobaczenia za rok!