Kitten Party w naszej siedzibie!

Bardzo dziękujemy za udział we wczorajszym wydarzeniu Kitten Party i wygłaskanie naszych maluszków!

40059062_2021056768119214_5526944945069359104_o 40133621_2021056518119239_6093695549410639872_o

Aktualnie w fundacji mamy 6 kocich maluszków: Knoppers, Bounty, Princessa, Kinder Buena, Średniak i Zaćma. Wszystkie lubią człowieka, ale część z nich jest lekko wycofanych. Aby trafiły do domów stałych, muszą przełamać strach i zrozumieć, że człowiek nigdy więcej nie zrobi im już krzywdy. To wymaga socjalizacji, a najprościej mówiąc: spędzania czasu na karmieniu, głaskaniu, tuleniu i bawieniu się. Właśnie dlatego urządziliśmy w siedzibie KITTEN PARTY, na które zaprosiliśmy 6 wybranych osób. Musieliśmy zrobić to tak, by kociaki wyciągnęły z tego jak najwięcej, nie bały się i nie stresowały. Ich zdrowie psychiczne jest dla nas najważniejsze, dlatego wybraliśmy te osoby, które opiekowały się już kotami i wiedzą jak „obchodzić się” przy kocich dzieciach!

40122555_2021056451452579_7353818312444215296_o 40052770_2021056811452543_5104641138933891072_o

Te trzy spędzone z Wami godziny były dla nas czystą przyjemnością! Mamy nadzieję, że i dla Was ten czas był warty uwagi. Do zobaczenia na drugiej edycji!