£0.000

Home / O nas

Kim jesteśmy?

Mówimy w imieniu tych, którzy głosu nie mają

Jesteśmy grupą przyjaciół o wspólnych cechach: mamy ogromną empatię i chęć pomocy zwierzakom, dlatego razem postanowiliśmy tworzyć Ogólnopolską Fundację NaszeZoo.pl.

Oficjalnie działamy od 1 grudnia 2015 roku, ale każdy z nas już od dłuższego czasu angażuje się w różnego rodzaju przedsięwzięcia na rzecz czworonogów. Łączy nas jedno stanowisko: nie pozwalamy na to, by nasi przyjaciele – psy i koty – byli traktowani jak podrzędny gatunek. Dla nas nie są to tylko zwierzęta, a członkowie rodzin. Nie zgadzamy się na ich niehumanitarne traktowanie, znęcanie się nad nimi czy porzucanie ich.

Impulsem do zarejestrowania Fundacji był moment, w którym zdaliśmy sobie sprawę z tego, że razem możemy zdziałać dużo więcej. Już wcześniej tworzyliśmy wspólnie projekt dlaSchroniska.pl, którego misją jest wspieranie najbardziej potrzebujących zwierząt w całej Polsce (schroniska, które uczestniczą w tej akcji, otrzymują pomoc każdego miesiąca). Już od pewnego czasu czuliśmy jedna, że dla nas to wciąż za mało. Właśnie dlatego stworzyliśmy Fundację o zasięgu ogólnopolskim, z ramienia której na co dzień pomagamy ponad 2 tys. zwierząt.

Przeczytaj nasz Statut lub Sprawozdanie merytoryczne za działalność w roku 2015.

„Wszys­tkie ar­gu­men­ty na pod­parcie ludzkiej wyższości nie są w sta­nie zap­rzeczyć jed­nej niezap­rzeczal­nej prawdzie: w cier­pieniu zwierzęta są nam równe”

Peter Singer

Nasza historia

Pomaganie innym to nie praca, a powołanie

• Nasze początki

Każdy z nas pomaga zwierzakom na własną rękę

• Wspólna kampania

Tworzymy dlaSchroniska.pl – projekt, który wesprze najbardziej potrzebujące zwierzaki

• Możemy więcej

Zdajemy sobie sprawę z tego, że przed nami jeszcze dużo pracy

• Krok do przodu

Rejestrujemy Fundację i zarażamy innych swoją misją

• Działamy

Ratujemy, leczymy, adoptujemy zwierzaki i edukujemy ludzi

.

• Przyszłość

Planujemy kolejne kampanie i projekty

Nasz zespół

Dzięki nim niemożliwe staje się możliwe

Michalina Zabłocka

Od 2012 roku aktywnie działa na rzecz zwierzaków. Ma alergię na koty, ale wcale się tym nie przejmuje – pod swoim dachem miała już kilkanaście sierściuchów, które potrzebowały domu tymczasowego. W Fundacji kieruje grupą wolontariuszy i dba o dobry humor całego zespołu. Wspólnie z Piotrem przygotowuje strategie projektów i zajmuje się ich koordynacją. Ma kontakt z ponad 50 schroniskami i organizacjami z całej Polski, które uczestniczą w fundacyjnym programie pomocy bezdomnym zwierzętom. Prywatnie opiekuje się dwójką adoptowanych myszoskoczków, które swoim aktywnym trybem życia spędzają jej sen z powiek.
Piotr Baranowski

Fundator
Szef wszystkich szefów i mózg operacyjny całej Fundacji. Opracowuje strategie kampanii i realizowanych projektów.
Hubert Bukowski

Przewodniczący Rady
Nie potrafi przejść obojętnie wobec krzywdy zwierząt. Opiekuje się kotem Filemonem i chce adoptować kolejnego.
Joanna Soroko

Członek Rady
Kocha zwierzaki pomimo tego, że żadnego nie ma w domu. W naszej Fundacji odpowiada za działania PR-owe i wizerunkowe.
Radek Włoczewski

Członek Rady
Zawsze uśmiechnięty, pilnuje, by w zespole nikt się nie smucił. Dba o finanse i podrzuca świetne pomysły.

Partnerzy Fundacji