Velma

Velma jest niepozorna, lecz z charakteru to wytrwała i nieugięta kotka. Twardo stąpa po ziemi, doskonale wie czego chce, zarówno w relacjach z kotami, jak i ludźmi, potrafi też postawić na swoim. Mieszkańców i mieszkanki Kłaczkowa darzy sympatią - z niektórymi kotami łączy ją naprawdę silna więź ❤, z innymi wymienia uszczypliwe uwagi. Zazwyczaj jako pierwsza wita opiekunki i gości Kłaczkowa. Problem w tym, że często bywa NIEZAUWAŻONA. Czy to jedna z jej nadprzyrodzonych zdolności? Nie wiemy. W każdy razie na pewno nie działa ona na korzyść kotki, ponieważ do tej pory nie znalazła ona domu 😢 Kotka wyglądem nie wyróżnia się zbytnio od innych biało-burych dachowców. Jednak jeśli się jej przyjrzycie dostrzeżecie pewne pełne uroku niuanse - chociażby takie jak śliczna biała plamka na środku czoła 🤍